13782107_1792206674331803_49485366629198902_nPici bemutatkozó.

A Strike Bike egy egyedülálló kezdeményezés. A for és nonprofit szférát ötvözzük úgy, hogy egy üzleten belül a két terület erősítse egymást.  Nagyon örülünk neki, hogy ennyi segítő szándék van tartalékolva bennetek és ha lehetőség adódik rá, örömmel segítetek a rászorulókon. fő célkitűzésünk, hogy megbízható állapotú bringákat juttassunk az arra rászorulók részére. Kazinczy utcai boltocskában folyamatosan fogadjuk adományaitokat.

Hogyan működik az adományozás!

Az “Adományból adomány” mottónk is mutatja, hogy a tőletek tök ingyenesen juttatott kerékpárokat, teljesen ingyenesen, mindössze egy elégedett mosolyért cserébe adjuk tovább a rászorulóknak. Ha van otthon egy használható, de kissé elhanyagolt bicajod, vagy akármilyen alkatrészed, akkor csak keress minket bármely elérhetőségünkön és juttasd el hozzánk adományodat. A legapróbb mütyűrnek is nagyon örülünk.

Mi történik az alkatrészekkel?

Az egyben lévő bringákat először is alaposan megtisztítjuk, átvizsgáljuk, hogy kiderüljön milyen kondiban van.  Ezután kétfelé veheti az irányt a bringa. Ha minden alkatrésze megfelelő vagy javítható, akkor felkerül az állványra, ahol beépítésre kerülnek a szintán jó állapotú használt, de adott esetben vadi új alkatrészek. Ha a javítás nem rentábilis, akkor a használható alkatrészeket szortírozzuk fajtánként és ha éppen egy adott bringához szükség van, akkor felhasználjuk. Megbízhatóan felújítani bringákat lehetetlen lenne csak használt alkatrészekből, így sok esetben vadi új láncot, fogaskeréksort, bowdenezést, monoblockot kapnak a bringák.

Adományszervíz.

A Strike Bike Adományszervizünkkel egyre több helyen megjelentünk az idén. Többször voltunk a Bike N Nite bulikon, a Mi utcánk rendezvényein is. Amikor találkozol az adományszervizünkkel, akkor jó ha tudod, hogy az ott befolyt szervízdíjakat 100%-ban a Cseriti bicajok felújítására fordítjuk.

Újrahasznosítás, környezettudatosság.

A legapróbb egységek is kincsnek számítanak, így csak a legvégsőbb esetben adjuk oda őket az újrahasznosítás mágusainak. Pl Felvarrom. A  A BBM és egyéb rendezvényeken

Segíts hogy adhassunk!

Az elkészült bicajok felkerülnek az facebook oldalunkra. Két csoportra osztjuk őket, az egyikben a “Gazdára Vár” a másikban a ” Gazdára talált ” bicajaink vannak.

Ha te ismersz olyan anyukát, apukát, kislányt, kisfiút, nagymamát, nagypapát vagy esetleg te vagy olyan helyzetben akinek a mindennapi életét megkönnyítheti egy bicaj, akkor írd le a történetet és mi segítünk amennyiben módunkban áll.

Az adomány hozzánk való eljuttatását kérlek old meg valamilyen módon. Az ország egész területére szeretnénk adományozni. Úgy látjuk hogy a lemaradottabb régióknak van igazán szükségük az adománybicajokra.